Pages

Δελτίο Τύπου για τη Διανομή Τροφίμων Χωρίς Μεσάζοντες της 6ης Απρίλη 2014

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 6 Απρίλη  2014 η 8η στη σειρά διανομή τροφίμων στα Γιάννενα που οργανώθηκε από την κίνηση πρωτοβουλίας "ΤΡΟΦΙΜΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ". Πάνω από 500 οικογένειες προμηθεύτηκαν, με άψογη διαδικασία και χωρίς καθυστερήσεις,  15 συνολικά τόνους αλεύρι  καλής ποιότητας, από σιτηρά του Θεσσαλικού κάμπου σε τιμές χαμηλές και δίκαιες  και για τον παραγωγό και για τον καταναλωτή. Οι παραγωγοί παραχώρησαν μια επιπλέον ποσότητα δωρεάν που διατέθηκε στα ιδρύματα  «Κιβωτός του Κόσμου»,  παράρτημα Πωγωνιανής και «Κέντρο Προστασίας Παιδιού του Υπουργείου  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας», παραρτήματα Πωγωνιανής, Κόνιτσας και Ιωαννίνων και Ιερά Μητρόπολη Αγ. Αθανασίου Ιωαννίνων. Στο χώρο της διανομής έγινε και συλλογή φαρμάκων και σχολικών ειδών, που θα διατεθούν στο Κοινωνικό Φαρμακείο της πόλης μας και σε παιδιά του νομού μας που τα χρειάζονται. Επιπλέον οι συμπολίτες μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συζητήσουν με μέλη του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αλληλέγγυας Οικονομίας για την εκδήλωση που οργανώνει το  Δίκτυο την Παρασκευή, 11 Απριλίου και ώρα 20:00 στην αίθουσα της τοπικής αυτοδιοίκησης, Στοά Σάρκα - 2ος όροφος με θέμα «Πλειστηριασμοί- Κατασχέσεις - Εξώσεις - Διώξεις - Το Δικαίωμα στη Στέγη στο Στόχαστρο».
Η μεγάλη συμμετοχή αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση ότι η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει την πρωτοβουλία μας και ότι, αυτές τις κρίσιμες ώρες  χτίζονται όλο και πιο στενές σχέσεις αλληλεγγύης και συνεργασίας ανάμεσα σε αυτούς που υφίστανται τις ζοφερές συνέπειες της βαθιάς και πολυεπίπεδης κρίσης στη χώρα μας. Παραγωγοί και καταναλωτές στεκόμαστε δίπλα-δίπλα, συνεργαζόμαστε στενά, αντιδρούμε συλλογικά στην  κερδοσκοπία και την αδικία σε βάρος όλων μας και δείχνουμε έμπρακτα το δρόμο για μια κοινωνία αλληλεγγύης, συμμετοχής και αξιοπρέπειας.
Μετά την άρνηση του Δ.Σ. του ΚΕΠΑΒΙ ( στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Ιωαννιτών) να μας παραχωρήσει το χώρο, όπου διοργανώνονταν παλαιότερες δράσεις μας, οι διανομές γίνονται πλέον στο χώρο στάθμευσης του Πανηπειρωτικού σταδίου, τη διοίκηση του οποίου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε  θερμά και εξ ονόματος των εκατοντάδων οικογενειών που στηρίζουν τις διανομές με τη συμμετοχή τους.
Συνεχίζουμε τη δράση μας προσβλέποντας στην ενεργό συμμετοχή όλο και περισσότερων συμπολιτών μας στην προσπάθειά μας. Η λειτουργία της κίνησής μας βασίζεται στη διάθεση προσωπικού χρόνου και ενέργειας και είναι τελείως διαφανής και ανοιχτή στη συμμετοχή οποιουδήποτε ενδιαφέρεται. Οι αποφάσεις και η υλοποίησή τους, από την επιλογή των παραγωγών μέχρι την οργάνωση των δράσεων, είναι ζήτημα όλων και οι ανακοινώσεις για τις συναντήσεις μας γίνονται μέσω της ιστοσελίδας μας.
Σας καλούμε για να συζητήσουμε όλοι μαζί την οργάνωση της επόμενης δράσης μας, αλλά και τρόπους να αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα της κρίσης, που καταστρέφει τις ζωές μας. Για να μην είμαστε και να μη νοιώθουμε μόνοι μας στην κρίση. Για να κάνουμε περισσότερα και καλύτερα...
Ελάτε στo στέκι μας, Τοσίτσα 16-πρώην γκαλερί «Αμυμώνη», Τετάρτη και Πέμπτη 6-9 μμ
Τηλεφωνήστε μας στο 26510 79595
Επισκεφθείτε τον ιστότοπό μας http://trofima-xoris-mesazontes-ioannina.blogspot.gr
Επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση trofima.xoris.mesazontes.ioan@gmail.com